Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Dani Kvarnera u Novom Sadu

Manifestacija "Dani Kvarnera" biće održana od 17. do 19. maja u Novom Sadu i tokom nje biće predstavljeni turistički potencijali tog hrvatskog regiona.

Roditelji sve teže plaćaju ekskurzije

Roditelji novosadskih srednjoškolaca sve teže mogu da plate putovanje dece na ekskurziju, a mnogi su prinuđeni da štede cele godine kako bi obezbedili put u Rim, Pariz ili Barselonu.

Odnošenje baštenskog i krupnog otpada do 18. maja

Kontejneri za krupni otpad u narednim danima će biti postavljeni u Petrovaradinu, dok će se baštenski otpad odnositi iz Rumenke, sa Sajlova, Adica, Avijatičarskog naselja, Grbavice, Sremske Kamenice, iz Ledinaca, Bukovca, sa Podbare, Salajke, Čeneja, Adamovićevog naselja, Detelinare, deo Staničnog bulevara, Velikog Rita, Malog Beograda i Pejićevih salaša.

Vital iz Vrbasa najveći zagađivač životne sredine

Fabrika ulja i biljnih masti "Vital" iz Vrbasa dobitnik je "Crnog lista" za najvećeg zagađivača u zemlji u 2011. godini koju tradicionalno dodeljuju ekološki magazin "Čekajući vetar" drugog programa Radio Beograda i Pokret gorana.

Minakva treći put Apsolutni šampion kvaliteta

Povodom 79. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, Komisija za ocenjivanje kvaliteta je u kategoriji mineralne vode i bezalkoholna pića ove godine ocenila visokim ocenama proizvode kompanije BB Minakva iz Novog Sada.

FAM: Netačne spekulacije o diplomi Tomislava Nikolića

Fakultet za menadžment (FAM) iz Sremskih Karlovaca saopštio je da je pokrajinska prosvetna inspekcija proveravala verodostojnost diplome predsedničkog kandidata naprednjaka Tomislava Nikolića i dodao da su netačne medijske spekulacije o načinu na koji je Nikolić došao do diplome.

U Novom Sadu godišnje nestane 1.000 bicikala

Prema podacima Saveza biciklista Vojvodine, godišnje u Novom Sadu bude ukradeno najmanje hiljadu bicikala, ali je taj broj verovatno veći jer građani mahom ni ne prijavljuju krađe, jer smatraju da nema šanse da im se bicikli vrate.

MUP podržao "Tamarin zakon"

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) podržalo je danas inicijativu Branka Miladinovića, oca pokojne Tamare koja je stradala u požaru u klubu Kontrast, za izmenu tri zakona koja se tiču zaštite dece, omladine i novinara.

Nema novca za "Raspustilište"

Tradicionalna novosadska kulturna manifestacija "Raspustilište" mogla bi nakon 29 godina da bude ugašena zbog odluke Gradskog veća za kulturu kojom je uskraćeno finansiranje ovog projekta.